Ana Sayfa gazetearakli.com 6.03.2024 559 Görüntüleme

AK Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, AK Parti Araklı İlçe Başkanı Ahmet Serdan ve AK Parti ekibi Araklı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğini ziyaret etti.

AK Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, AK Parti Araklı İlçe Başkanı Ahmet Serdan ve AK Parti ekibi Araklı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğini ziyaret etti.

Eğitim, Ekonomi, Spor ve Sağlık sloganıyla yola çıkan Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, eğitim camiasının en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ve Araklı’ya yıllarını veren öğretmen ve idarecilerle, başta eğitim olmak üzere Araklı için yapılması gerekenleri görüştü.

Eğitim camiasının sorunlarında birkaçı şöyle sıralandı.

Özellikle Merkez ilkokulundaki öğrenci kalabalıklığı ve merkeze acilen yapılması gereken ilkokul sorununun acil çözümü için çalışma yapılması gerekliliği

Ortaokuldan mezun olan başarılı öğrencilerimizin Araklı’da fen lisesi, proje okulu gibi bir okul olmayışından dolayı ilçemizden ayrıldığı, bizim başarılı öğrencilerimizin başarılarının başka okullara yazıldığı ve bunun ilçemiz için büyük bir kayıp olduğu.

Özellikle eğitim ile ilgili konularda eğitim camiasının fikrinin alınması, kent konseyi gibi bir yapının kurularak ihtiyaçların istişarelerle yapılması gerekliliği.

Sosyal alanlar oluşturularak özellikle öğrencilerin bu sosyal alanlarda sportif ve sosyal faaliyetlere katılımlarının sağlanması ve daha pek çok talep gündeme geldi.

Ardından söz alan Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi özellikle Araklı İmam Hatip Lisesi harika bir okul, muhteşem mezunları var, çok kaliteli, aristokratik bir ailede yaşamış gibi mezun potansiyeli var. Hepsiyle gurur duyuyorum.

Araklı Bayburt Karadere yolu hayaliyle yola çıktım. İlçemizde gurbet ve issizlik sorunu var. Bu yolun mutluluk ve bereket yolu olacağına inanıyorum. Güneydoğu Anadolu bağlantı yolu bu yol. 20 mahallemizden geçen bu yolu bitirirsek organik ürünler satışı, dinlenme tesisi otel vb. bir çok avantajı ilçemize kazandırmış oluruz.

Merkezdeki ilkokul sorununa gelince Cumhur Başkanımıza iki dosya ile gittim, birisi Karadere yolu ikincisi eğitim. İlkokul sorunumuz başta olmak üzere acil ihtiyacımız olan bir engelli okulu için de yer tahsis edildi ve çok kısa sürede yapılacak inşallah. Engelliler direk cennete gidecek kişiler, onlara dokunmak istiyorum. Bu okulu devlete yaptıramazsam çantayla dolaşıp yardımlarla yaptıracağım.

İlçemde hem okullarda, hem camilerde bilimden söz edilmeli, her gün bir saat spor, bir saat enstürman-Kur’an-Kitap okuma, bir saat beslenme ile büyüyen bir birey 18 yaşına kadar endorfin bağımlısı olur. Endorfin insanı mutlu eder. Spor yapan kişi sağlıklı olur, sağlık mutluluk getirir, hastaneler yarı yarıya boşalır, ekonomiye belki % 40 kar getirir.

Herkesin matematiği öğrenmesi mümkün olmayabilir ama herkes spor yapabilir, sağlıklı beslenebilir.

İlçemizdeki en büyük eksikliklerden birisi de Kültür Merkezi. Başta eğitim camiamız için ve sosyal kültürel etkinliklerimiz için kültür merkezimizin de acilen yapılması şart.

Cenazelerimiz için de bir devrim yapmalıyız. Örneğin Araklı Fatih Camii cenaze namazlarımızın kılındığı merkez olmalı. Hangi mahallede olursa olsun cenaze merkezi bir yerde kılınıp define gitmek isteyenler namazdan sonra gidecek olsalar hem namaza gelen cemaat için kolaylık olur, hem cenaze sahipleri için, hem de büyük bir israfın önüne geçilmiş olur.

Hedefim ilk 5 yılda Araklı’mızı Trabzon’un 1.si yapmak, ikinci 5 yılda Türkiye’mizde, üçüncü 5 yılda ülke sınırlarını aşmaktır.

Adalet, Emanet, Liyakat, Maslahat, Meşveret bilinciyle oluşturulacak kent konseyi ile ilçe sorunlarımızı ve yapılmasını planladığımız işleri istişareler ile yapacağız. İlçemiz için verilecek kararları hep beraber vereceğiz ve hep beraber kazanacağız, bunun için sizden güçlü bir destek istiyorum. Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster