Ana Sayfa gazetearakli.com 10.01.2020 1312 Görüntüleme

Erenler Kur’an Kursu Yrd. Ve Yst. Derneği Olağan Kongresini Yaptı

Erenler Kuran Kursu Derneği Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Erenler Kur’an Kursu Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğinin Olağan Genel Kurulu Erenler Kur’an Kursunda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan kurul birkaç ay önce Rahmeti Rahmana yolcu ettiğimiz Kursumuzun Kurucusu ve ömrünü Kur’an’a vakfetmiş Hacı Mecit Efendiyi yad etti.

Kurs Müdürü Halil Öksüzali şunları söyledi.

1972 yılında kurulan Kur’an kursumuzda bu güne kadar yaklaşık 2 bin kişi temel dini bilgilerini öğrenmi ş yaklaşık 500 kişi de hafızlık eğitimini tamamlamıştır. Kursumuzda şuan 78 öğrenci eğitim hayatını sürdürmekte olup hafızlık eğitiminin yanında Erenler İmam Hatip Lisesi’ne giden öğrencilerim için kursumuzun bir katını tahsis etmiş bulunmaktayız. Sadece hafızlık eğitimi yapan öğrencilerimiz ile Özgün eğitimine devam eden öğrencilerimiz birbirinden bağımsız ders görmektedir.

Kursumuzun aylık yaklaşık 25 bin TL gideri olup öğrencilerimizden para alınmamakta olup kursumuzun giderleri yapılan bağış ve yardımlar ile karşılanmaktadır.

Kursumuz Erenler sınırları içerisinde olsa da bu derenin, Araklı’mızın hatta Trabzon’umuzun kursudur. Hatta Türkiye’de yıllardır hizmet vermiş dünyanın bir çok yerinde mezunu olan kursumuz Türkiye’de ilk 50 de olan bir kurstur ve bağış ve yardımlar dünyanın değişik bölgelerinden kursumuzu sevenlerden gelmektedir. Özellikle İlyas Artan abim başta olmak üzere yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Dedi.

Başkanlık divanı için teklif yapılıp Divan Başkanlığı ve Katip Üyeliklerine Fatih Alemdar, Ali Osman Halil Ve İlyas Alemdar seçildi.

Gündemdeki maddeler ile de bilgi veren Halil Öksüzali katılımcılara söz verdi.

Katılımcıların hemfikir olduğu kursumuzun tüm Araklı’yı kapsadığı anlayışı sonucu yönetime önerilen Çukurçayır Muhtarı İlyas Artan ise söz alarak şunları söyledi.

Hacı Mecit Efendi benim çocukluk arkadaşım, burada oluşumun sebebi hasta yatağındayken ziyaretine gittiğimde “bizi ihmal etme” sözüdür. Kurs hepimizin benim yönetimde olup olmayışım bir şey değiştirmez ama insan nefis sahibidir, ben hep buradayım ama hoşgörünüze sığınarak yönetimde görev almak istemiyorum.

Yönetimin görevi eğitim seviyesini yükseltmek olmalıdır. Buradaki görevli hocalarımız kursumuzun ekonomik yönünü düşünmemesi tüm enerjilerini eğitime vermeleri gerekir.

Yönetim tüm mahallelere dağıtılırsa çok daha verimli olur kanaatindeyim. Bu şekilde bir yönetim oluşur ve her mahalleye belirli bir miktar yardım düşerse bu kurs çok rahat yürür.

Kursa bir araç şart bu manada yönetim elini cebine atmalı.

Yönetim tüm üyelerle zaman zaman toplanmalı.

1970 de kendi köyümüzde kendi paramızla tuttuğumuz hocalarımızın meyveleri bugün Ankara’da İstanbul’da. Onların yardımlarıyla bugün çok daha güzel işler yapılıyor. Bu Kur’sumuz da böyle. Tüm mahallelerden bir çok meyve yetişmesine vesile olmuş Kursumuz hepimizindir. Ben her zaman bu kursun emrindeyim. Dedi.

Dilek ve temenniler ardından seçime geçildi. Yapılan seçim sonucunda yeni yönetim aşağıdaki şekilde oluştu.

Yönetim Kursulu Asıl Üyeliklerine

Musa Alemdar

Yakup Osman

Mustafa Yusuf

Yakup Alemdar

Halil Öksüzali

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine

Ali Kemal Pestil

Davut Cebep

Ali Osman Halil

Yüksel Alemdar

Abdullah Alemdar

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine

Ahmet Halil

İlyas Alemdar

Salih Koğuş

Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine

İdris Alemdar

Orhan Bektaş

Abdullah Güzeldal

Outlook’tan gönderildi

Additionally, write the main ideas which you wish to express on your affordable-papers.net essay.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster