Ana Sayfa gazetearakli.com 14.10.2019 1085 Görüntüleme

Erenler Kuran Kursu Icazet

Erenler Kur’an Kursu 31. Dönem İcazet Merasimini Gerçekleştirdi.

1972 yılında Rahmetli Hacı Mecit Ayvazoğlu efendi tarafından temelleri atılan 1980 darbesi, 28 şubat postmorder darbelerde de eğitime ara vermeyen nadide Kur’an Kurslardan olan Erenler Kur’an Kursu 7 Hafızın icazet merasimini gerçekleştirdi.
Programın onur konuğu Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ağırman’dı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Araklı ilçe müftüsü Abdulkerim Tohumcu’nun hoş geldiniz konuşması ardında ilk olarak kürsüye çıkan ve bir zamanlar Erenler Kur’an Kursunda da görev yapan Artvin Yusufeli İlçe Müftüsü Medet Şahin oldu. Müslümanın izzeti, islamın izzeti üzerine hoş sohbet eden Medet Şahin İslamın izzetine gölge düşürecek hal ve hareketlerden Müslümanlar uzak durmalıdır dedi.
Programın onur konuğu Prof. Dr. Mustafa Ağırman ise şunları söyledi;
“Bu bölgenin Konya gibi, Erzurum gibi, Iğdır vb gibi bereketli ovaları yok bu bölgenin bereketi Kur’an Kurslarıdır.
Kur’ana karşı görevlerim; 1 dinlemek, 2 okumak, 3 okutmak ve 4. Ve en önemlisi olarak anlayıp tatbik etmektir. İlk üç madde bizi cennete götürmeyecektir, elbette ki dinleyeceğiz, okuyacağız, okutacağız ama özellikle anlayıp amel etmenin şart ve özellikle bayanların fecir (sabah namazından önce) vaktinde okumaları gerekir.

Kur’an-a göre üç şey rahmettir. Kur’an-ın kendisi, Peygamberimiz ve Yağmur

Hadislerde cennet tarifi, bir sıra gümüş, bir sıra altından saraylar, elmastan çadırlar, billur gibi su akan, sütten ve saf baldan nehirler var. Hanımlar cennet tam size göre.
Kur’an-ı okuyalım, cehennemi okuyup korkalım günah işlemekten sonra cenneti okuyalım “ne zaman oraya gideceğiz” diyelim.
Bayanlar Peygamberimiz sizlere farzları yerine getirin, iffetinizi koruyun, eşinize saygılı olun, dilinize sahip olun gıybet etmeyin cenneti garantileyin diyor, beyler sizlere söylüyorum yuvanızda cennet misali hayat sürmüyorsanız cenneti hayal edemezsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin teşekkür konuşması sonrası Kurs Müdürü Halil Öksüzali Kurs hakkında şunları söyledi.
1972 yılından beri aralıksız eğitime devam eden Erenler Kur’an Kursu bu güne kadar 1600 civarında kişiye dini bilgiler 600 civarında da hafız yetiştirmiştir. Şuan 75 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerden 15 tanesinin hem hafızlık eğitimini hem de Erenler İmam Hatip Ortaokulunda özgün eğitim gördüklerini söyledi. İcazete katılan başta Prof Dr. Mustafa Ağırman olmak üzere herkese teşekkür etti.
Program Araklı Belediye başkanın Prof Dr Mustafa Ağırman’a plaket takdimi, Kurs Müdürü Halil Öksüzali’nin öğrencilere takdir belgesi takdimi ve Erenler Derneğinin Plaket takdimi ile son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster