Ana Sayfa gazetearakli.com 18.10.2019 1734 Görüntüleme

ARAKLI İMAM HATİP DERNEĞİNDEN BİR ETKİNLİK DAHA

Araklı İmam Hatip Mezunları Derneği’nin İmam Hatiplerin Kuruluş Yıldönümü münasebeti ile düzenlemiş olduğu “İmam Hatip’lerin Tarihçesi ve İmam Hatiplik Ruhu” konulu etkinlik Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Efsane hocalar Mustafa Küçükosman, Adil Mollahüseyinoğlu ve Mehmet Küçük’ün selamlama konuşmaları ardından Dernek Başkanı Yunus Çakır’dan notlar:.
“Celalettin Ötken başbakan Andan Menderesten imam hatiplerin açılması ile ilgili izni aldığı günü hayatının en mutlu günü olduğunu ve o gün sevinçten nasıl ölmediğine aklına geldikçe şaştığını hatıratlarında anlattığını söyledi.
1997 deki katsayı problemi ile önleri kesilen imam hatipler 2009 yılında yeniden canlanmaya başladı. Bugün 1607 lisede yaklaşık 627 bin öğrenci okumakta. Ülkemizin yönetiminde askerleriminizin başarısında bu ülkenin ayakta kalmasında imana sahip gençlerimiz vardır ve bu gençler bu okullardan yetişmektedir, bu gençler sizsiniz” dedi.
Programda kısa bir konuşma yapan Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy ise şunları söyledi.
“Okumak şart, İmam Hatipler bizim hayatımıza çok büyük bir yere sahip Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ülkeyi buradan yetişen kişler yönetiyor. Kendi çocuklarımızı da bu okullara vermemiz gerekiyor. Okul tercihi yaparken imam hatipleri tercih etmemiz gerek. Elbette ki tüm okullar bizim, bu okulların farkı dini eğitimin de veriyor olması.
1984 de Araklı İmam Hatip Lisesine başladığımda okulumuzun büyük bir bölümü inşaat halindeydi. Müdürüm Hasan karabela başta olmak üzere fedakar insanlarla toplanılan kurban derileri ve yardımlarla ve biz öğrencilerle eğitimin yanında inşaat işleriyle de uğraşarak bu okullar yapıldı, elhamdülillah şimdi devletimizin de desteği var bu okul başta olmak üzere birçok imam hatibimiz oldukça modern bir yapıya sahip” diyip programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Çankaya Yibo Müzik Öğretmeni İsmail Hakkı Feyzioğlu ise musiki dinletisinin yanında istiklal marşının anlam ve önemine değindi. Korkma yeni bir başlangıçtır dedi.
Programın ana konuşmacısı Pazar İlçe Müftüsü ve aynı zamanda Araklı İmam Hatip Lisesi Şükür Küçük ise şunları söyledi.
Gençler öyle bir yaştasınız ki, çocukları bir an önce büyüyüp sizin yaşta olmayı, büyükler keşkelerle zamanı geri alıp sizler gibi olmayı, genç olmayı hayal ediyor.
Bir gençlik zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik. Öyle bir gençlik olmalı imam hatip gençliği. Kim var diye seslenince sağına ve soluna bakmadan “ben varım” diyecek bir gençlik olmalı. Dikleşmeyen ama dik duran bir gençlik olmalı. Sadece secdede eğilen bir gençlik olmalı.
Besmele Hamdele ve Salvele ile büyümeli.
Her işine besmele ile başlayıp, hamd ile devam etmeli ve salavatla bitirmeli.
Yaptığı her işe besmele ile başlayan sevkat ve merhametin var olduğu işlerde başarısızlık mümkün mü.
Birzamanlar imam hatiplerden mezun olandan ne olur soruluyordu. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere, meclis başkanı, bakan, milletvekili ve dahası, elhamdülillah. Geleceği de sizlersiniz gençler.
Arif Nihat Asya’nın dediği gibi
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini!..
Delikanlım! işaret aldığın gün atandan! Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan!
Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik
Ve
Sevinin Mehmet’im başlar yüksekte
Ölsek de sevinin eve dönsek de
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte
Yarın elbet bizim elbet bizimdir
Gün doğmuş gün batmış ebet bizimdir.
Diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster