Ana Sayfa Erenler'den, gazetearakli.com 22.08.2019 1088 Görüntüleme

HACI MECİT EFENDİ’YE SON ZİYARET BAYRAMLAŞMA PROGRAMI İLE OLDU

HacI Mecit Efendiye Son ziyaret bayramlaşma programı ile oldu.
Erenler Kuran Kursu Geleneksel Bayramlaşma Programı Haci Mecit Efendinin son saatlerine denk geldi, bayramlaşma sonrası ziyaret edilen hacı efendi bir gün sonra Hakka yürüdü.

Erenler Kuran Kursu her bayram olduğu gibi bu bayram da mezunları ve gönül verenleri ile bayramlaşma programı gerçekleştirdi. Erenler Kuran Kursunda gerçekleşen programda kurs hakkında bilgiler tazelendi, problemler konuşuldu, çözümler hakkında görüşler sunulu.

Şuanda 75 hafızın eğitim gördüğü Erenler Kuran Kursu için ekonomik anlamda neler yapıla bilir konusu üzerine yaklaşık 1-2 ay önce kurs yönetimi, dernek yönetimi ve mezunlardan oluşan bir istişare heyeti sonucu başlatılan her ay düzenli ast sınırı 50 TL olan yardım kampanyası hakkında bilgi verildi.
Kursumuzu Seviyoruz ismiyle başlatılan destek programına öncülük eden Erenler Kuran Kursu Mezunu ve RTEÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana bilim Dalı Araştırma Görevlisi Abdurrahman Harbi kampanyada 1 aylık bir süre içerisinde sayının 95 olduğu ve artarak devam ettiği dile getirdi.

Türkiye’nin değişik illerinde hafızlık eğitimi için öğrencileri olduğunu söyleyen Kurs Müdürü Halil Öksüzali 30 civarında öğrencinin hem hafızlık eğitimini hem de Erenler İmam Hatip Ortaokulu’nda özgün eğitimini sürdürdüğünü, bu ikili öğretime devam eden öğrenciler için kursun bir katının tahsis edildiği, özel öğretmenlerinin olduğu, hem okul, hem hafızlık eğitimlerinin aksamaması için bütün fiziki imkanların seferber edildiği söylendi.

Kurs Müdürü Halil Öksüzali Sözlerine şöyle devam etti.

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmiş olan Erenler Kuran Kursu Trabzon il genelinde ilk 5 te gösterilen kurslardan birisi olarak bu güne kadar yaklaşık 1500 kişi yüzüne eğitiminden 600 civarında da hafızlık eğitiminden mezun verdi. Şuan hasta olan Hocamız Hacı Mecit Efendiye Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Sadece Erenler’e değil tüm karadereye, Araklı’ya hatta Trabzon’a ait bir kurs kazandırdı. Bu kurs Erenler’in değil tüm köylerin, tüm Araklı’nın hatta Trabzon’un kursudur.

Fiziki şartların daha da güzelleşmesi anlamında kursumuzun dış cephe kaplması Osmanlı mimarisi olarak izalasyonlu bir şekilde planlanmakta ve kurs bahçemize tek kat çok amaçlı bir salon yapılarak bahçenin bu salonun üzerine yapılması planlanmakta ve bunla ilgili girişimler müftülük ile paylaşılmıştır, dedi.

Katılımcıların fikirlerinin ve hatıralarının da paylaşıldığı program güzel anılarla son buldu.

Programin ardından Hacı Mecit Efendi ziyaret edildi, bayramlasildi, helalik istendi, vedalasildi.

Bu bayramlaşma ve ziyaretin bir gün sonrası vefat eden hacı efendi özellikle bayramlaşma programına katılanlar için daha hüzünlü bir vedaya sebep oldu.
Mezunlarını, sevenlerini, Erenleri, Araklıyı kısaca “alimin ölümü alemin ölümüdür” misali alemi hüzne boğan bu vedayı mahşeri kalabalıkla, dualarla hatimlerle yaptık.

Bu vesile ile tekrardan Hacı Efendiyi Rahmet ve minnetle anıyoruz, mekani cennet olsun diyoruz.

Programa katilan Fatih Alemdar şunları söyledi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster